Zo trots als een Pauw met Woolrich

Woolrich bestaat al bijna twee eeuwen en werd in 1830 opgericht door John Rich. Het was de eerste wol- en textielfabriek in Pennsylvania in de Verenigde Staten. De eerste klanten van Woolrich waren houthakkers, mijnwerkers en pelsjagers. Met zijn kar, die werd getrokken door een muildier, ging Rich van nederzetting naar nederzetting om zijn waren aan de man te brengen. Dit waren dekens, stoffen en sokken, diverse zaken die zijn klanten nodig hadden om in het barre klimaat te kunnen overleven. De fabriek floreerde en kon al snel uitbreiden op een nabijgelegen locatie. Daarnaast heeft Woolrich een grote bijdrage geleverd in het produceren van de kledij van de soldaten die vochten in de Eerste Wereldoorlog.

Echter, de fabriek is niet in de geschiedenis blijven hangen, maar bestaat nog steeds als Woolrich, Pennsylvania en wordt nog altijd door dezelfde familie beheerd. Tegenwoordig worden in de fabriek hele andere kledingstukken gemaakt dan in vervlogen tijden. Woolrich is gemoderniseerd en produceert comfortabele outdoor kleding met een voortreffelijke snit. De productie is bovendien duurzaam geworden.

Op onze website pauw.com kunt u terecht voor een keur aan schitterende Woolrich herenjassen. In ons assortiment vindt u onder andere een lichtgewicht regenparka van hoogwaardig polyester en katoen in de kleur navy. De jas is voorzien van een mooi afgedekte rits, een stormkraag en een afneembare capuchon. Tevens kunt u bij ons terecht voor eigentijdse gewatteerde jassen, gevoerd met dons. De jassen van Woolrich zult u met veel plezier jaren achtereen dragen.