Tagarchief: woolrich

Woolrich: stijlvol, praktisch en een merk vol historie

De iconische Woolrich stijl

Woolrich is een typisch Amerikaans, stoer kledingmerk. Dat zie je terug in de waarden waar Woolrich voor staat: artikelen die lang mee gaan, tegen een stootje kunnen en comfortabel zijn. Woolrich combineert eenvoud met innovatie wat zorgt voor heel bijzondere producten van textiel. Het merk is uniek in zijn soort. Dat komt met name doordat het sinds de start in 1830 trouw is gebleven aan de grondbeginselen, maar zich tegelijkertijd heeft laten inspireren door nieuwe materialen en technieken. De naam Woolrich stamt af van de molen en gelijknamige plaats waar John Rich het merk oprichtte. De eerste producten waren dekens voor houthakkers. Tijdens de Burgeroorlog in Amerika waren tig soldaten blij dat ook aan hen deze wollen dekens werden uitgereikt. Een merk vol historie. Je zit al deze geschiedenis terug in de kledingstukken, want dit is exact waar de militaire, outdoor en praktische stijl vandaan komt.

De Woolrich collectie: comfortabel onder alle omstandigheden

Woolrich is gespecialiseerd in kleding voor buiten. Denk daarbij voornamelijk aan jassen en vesten. Daarnaast richt het merk zich op buitensporten, zoals skieën en jagen. Aan deze focus zie je ook weer precies terug waar het merk voor staat: stoer. Op Pauw.com kun je de Woolrich collectie van nu bekijken. Woolrich maakt gebruik van verschillende materialen die allemaal leiden tot een comfort, ook in barre omstandigheden. Ganzendons, nylon, konijnenbont en Teflon coating zijn voorbeelden van materialen die Woolrich verwerkt.

Woolrich jas

De woolrich jas is verkrijgbaar bij PAUW in zowel dames als heren modellen alsook in zomer en winterjassen. Het is een kledingmerk dat jassen op de markt brengt die niet alleen goed zitten en een goede pasvorm hebben maar ook nog eens lekker warm zijn. De Woolrich jassen zijn bovendien erg modieus en tijdloos tegelijk, dat komt doordat de designers weten wat de potentiële klant van een jas verwacht. Een winterjas moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Nederlandse winters zijn voor deze jassen geen enkel probleem! Waren in het begin deze jassen populair onder mensen die veel buiten kwamen, nu zie je dat iedereen zo’n mooie comfortabele jas in zijn collectie wilt hebben. De jassen zijn verkrijgbaar in mooie warme kleuren en gemaakt van de beste materialen en worden bovendien duurzaam vervaardigt.

Woolrich expertise
De jassen kunnen inmiddels rekenen op de jarenlange expertise van dit bedrijf. Woolrich maakt al sinds 1880 outdoor kleding, maar als bedrijf bestaat het al langer. Het Amerikaanse bedrijf maakte al kleding voor de soldaten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De ruime ervaring in deze kleding voor extreme omstandigheden, het duurzame productieproces en de deskundige ontwerpers hebben het bedrijf groot gemaakt. De immens populaire jassen worden inmiddels wereldwijd verkocht.