Tagarchief: kiton

Kiton: waar geschiedenis telt

Kiton is een merk dat in het wereldje van de luxueze kleding zeker de nodige weerklank kan vinden. Het motto van de onderneming is dan ook niet voor niets “het beste van het beste plus 1”. De producten van dit stijlvol, Italiaans merk zijn voornamelijk prachtige stukken mannenmode. De pakken van Kiton behoren tot de top in het wereldje en zijn enkele van de meest gevraagde en kwaliteitsvolle stukken kleding op de planeet.

Familiebedrijf

Kiton werd in 1956 te Napels opgericht door Ciro Paone en Antonio Carola. Een actie die in de sterren stond geschreven. Paone behoorde immers tot een familie van handelaren in de fijnste stoffen en spendeerde al zowat heel zijn leven tussen de grootste luxe die kleding te bieden had. De merknaam zelf verscheen ten tonele in 1968 toen ook de eerste pakken op de markt kwamen. Vandaag de dag zijn twee neven van oprichter Paone de bazen van de onderneming. Dit zegt je dan ook alles wat je hoort te weten over het bedrijf: traditie en familie.

Oog voor detail

Het geheim van een kwaliteitsvol pak is uiteraard het oog voor detail. Iets wat ze bij Kiton maar al te goed beseffen. Het is net om die reden dat de onderneming maar liefst 330 kleermakers te werk stelt. Elk pak kost 25 uur om te produceren en in die periode hebben minstens 45 kleermakers hun bijdrage geleverd. Een rigoureus productieproces met slechts één doel: het perfecte pak afleveren. Het resultaat van al dat hard labeur kan je nakijken op Pauw.com.