Tagarchief: kisten

Kisten blijven altijd in.

Legerkisten
Legerkisten, die ook wel is gevechtslaarzen worden genoemd, zijn stevige, hoge schoenen die altijd in het leger gebruikt zijn. De naam komt af van de begindagen van legerkisten toen de linker en rechterschoen gelijk waren aan elkaar. De voorzijde had een hoekig en vierkant uiterlijk waardoor het in de volksmond al gauw een kist of kistje werd genoemd.

De maatvoering is compleet anders dan die we nu kennen. De maatvoering voor kisten is de centimeter- of millimetermaat. Als je een paar kisten wilt gaan kopen is het dus belangrijk dat je de afmeting van je voet kent. Op het internet zijn hier trouwens verschillende reken-tools voor.

Legerkisten kopen
Als vanouds kan je een paar kisten het beste aanschaffen bij een legerdump. Legerdumps zoals dumstorehengelo.nl zijn gespecialiseerd hierin en bieden dan ook een breed aanbod aan om uit te kiezen. Als je een paar kisten gaat kopen moet je dus ten eerste weten wat jouw voetmaat is. Dan heb je uiteraard nog verschillende keuze in kisten. We kennen de traditionele leren zwarte legerkisten maar er zijn uiteraard ook kisten voor de woestijn ontwikkeld. Deze zijn licht van kleur om niet op te vallen in een woestijnlandschap.

Bij dumpstorehengelo.nl heb je keuze uit deze kisten en nog veel meer zoals de Tactical Recon boots en Sniper boots in verschillende kleuren. Kijk snel op de website voor dit leuke aanbod.