Tagarchief: bomberjack

Bomberjacks anno 2018

Bomberjack door de jaren
Een bomberjack is origineel voor piloten ontwikkeld van de Amerikaanse luchtmacht en Amerikaanse marine. Ze zijn bijzonder goed opgevuld met vulling om de drager extra goed warm te houden, en dit was ook absoluut nodig voor piloten op grootte hoogte. De binnenkant van een bomberjack is vaak oranje, dit hadden ze origineel gedaan voor het geval de piloot in zee stortte, hij kon de jas dan binnenstebuiten keren zodat hij goed zichtbaar was in het water.

Midden jaren 90 werden bomberjacks pas echt populair toen hij omarmt werd door de gabbercultuur. Sindsdien is hij niet meer weg te denken als mode item.

Bomberjack anno 2018
Begin 2018 is de bomberjack weer helemaal teruggekomen. De jas werd gedragen door allerlei bekende mensen en vond zijn weg zelfs naar verschillende modeshows. Dit is mede omdat het echt een kledingstuk is dat niet uit de mode raakt. Een bomberjack is tijdsloos en is daarom keer na keer weer leuk.

Uiteraard is en blijft een bomberjack een stoere jas, of hij nou gedragen wordt door een klein meisje of een grote kerel.

Bomberjack kopen
Omdat het origineel toch een legerartikel is, zijn deze uiteraard bij een legerdump te vinden. Bij dumpstorehengelo.nl is een ruime keus beschikbaar. Je vindt hier de gewone bomberjacks maar ook de originele die in het leger werd gebruikt. De jassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.