Perfectie bestaat: Caruso pakken

Pauw Mannen later, Paul Mannen Luxury Tailoring wou zich verder verdiepen in toonaangevende pakken die klasse uitstralen, hiervoor ging men ook aan de slag met Raffaele Caruso. Intussen zijn er al een 150tal winkels van Pauw.com.

Raffaele Caruso startte zijn kleermakerszaak in 1958 op. Hij was een meester kleermaker in de beroemde Napolitaanse school. Caruso ontwierp zijn kleren in Sorogna, Italiƫ, Hij Slaagde erin om een grote zaak op te starten met 600 werknermers. Vandaag de dag is Caruso marktleider in de productie van Italiaanse kleermakerswerk. Zijn kledij heeft nog steeds de originele facetten van toen Caruso er mee aan de slag ging. Ieder Seizoen opnieuw worden er unieke mode stukken ontworpen die gekenmerkt worden door de speciale materialen, bewerkingen en de know how van de stylisten.

De kleermakers van Caruso werken ongeveer 15 minuten aan elke knoopsgat, aan elk pak, inclusief de knoopgaten aan de mouwen, Dit alles word met de hand genaaid. Ook de bodem van de voering en alle details worden met de hand genaaid.
Dit alles die samen gebracht wordt met de zachte materialen geeft het pak een zalig gevoel die geen enkele machine kan namaken.

Achter de evolutie van het op maat gemaakte mannenpak schuilt een geheim, het is een uitzonderlijk proces dat gebaseerd is op de hoogste, de onmiskenbaarste kwaliteit van de Italiaanse productie en het vele experimenteren

Het bedrijf maakt ongeveer 4000 prototypes van pakken per jaar, slechts 4 tot 5 hiervan gaan in productie omdat ze enkel perfectie nastreven. En dit is wat ze ook bij Pauw.com nastreven; Perfectie.