Pantalon: voor een geslaagde outfit

Een pantalon hoort bij een pak als suiker bij een pannenkoek. Een pak zonder een pantalon van een degelijke kwaliteit en goed materiaal is slechts een schim van wat het zou kunnen zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat de keuze van pantalon er geen is waar je als man licht over moet gaan. Zo moet je rekening houden met het materiaal, de mogelijkheden qua matching, de kleur en de fit uiteraard. Kortom: een pantalon kopen is meer dan zomaar een exemplaar uit de rekken halen en klaar is Kees.

Enkele tips

Een pantalon koop je niet zomaar zonder je eigen maat te kennen. Ken je deze? Dan is het opletten geblazen wat de lengte van de pantalon betreft. Zowel te lang als te kort geeft een onverzorgde look wat alvast niet de bedoeling mag zijn. Wat is de ideale lengte dan? Tot aan de rand van de schoenen. Een tweede iets om op te letten is de stof van waaruit de pantalon gemaakt is. Het spreekt voor zich dat niet elke stof past bij alles en er ook serieuze kwalitatieve verschillen zijn tussen stoffen onderling.

Italiaanse pantalons

Het land dat je haast natuurlijk associeert met stijl is natuurlijk Italië. De laars van Europa is de thuis van heel wat modehuizen en herenmode wordt geboren in de straten van Italiaanse steden. Geen wonder dan ook dat de knapste en meest stijlvolle pantalons uit Italië afkomstig zijn. Benieuwd naar zo’n assortiment? Op Oger.nl vind je er heel wat terug.