Categoriearchief: Schoenen

Kisten blijven altijd in.

Legerkisten
Legerkisten, die ook wel is gevechtslaarzen worden genoemd, zijn stevige, hoge schoenen die altijd in het leger gebruikt zijn. De naam komt af van de begindagen van legerkisten toen de linker en rechterschoen gelijk waren aan elkaar. De voorzijde had een hoekig en vierkant uiterlijk waardoor het in de volksmond al gauw een kist of kistje werd genoemd.

De maatvoering is compleet anders dan die we nu kennen. De maatvoering voor kisten is de centimeter- of millimetermaat. Als je een paar kisten wilt gaan kopen is het dus belangrijk dat je de afmeting van je voet kent. Op het internet zijn hier trouwens verschillende reken-tools voor.

Legerkisten kopen
Als vanouds kan je een paar kisten het beste aanschaffen bij een legerdump. Legerdumps zoals dumstorehengelo.nl zijn gespecialiseerd hierin en bieden dan ook een breed aanbod aan om uit te kiezen. Als je een paar kisten gaat kopen moet je dus ten eerste weten wat jouw voetmaat is. Dan heb je uiteraard nog verschillende keuze in kisten. We kennen de traditionele leren zwarte legerkisten maar er zijn uiteraard ook kisten voor de woestijn ontwikkeld. Deze zijn licht van kleur om niet op te vallen in een woestijnlandschap.

Bij dumpstorehengelo.nl heb je keuze uit deze kisten en nog veel meer zoals de Tactical Recon boots en Sniper boots in verschillende kleuren. Kijk snel op de website voor dit leuke aanbod.

Herenschoenen: het speelt een rol

Wie ooit zei dat de kleren de man maakten had het gerust nog een stuk nauwer qua definitie kunnen stellen. Een essentieel kledingstuk dat een outfit met het grootste gemak kan maken of kraken voor het kennersoog zijn de schoenen. Herenschoenen zijn een categorie bij uitstek waar de kwaliteit van het materiaal van extreem groot belang is en waar het dus ook loont daarop te letten.

Het belang van de schoen
Waar er bij damesschoenen miljarden modellen, of zo lijkt het toch, op de markt zijn is dit bij herenschoenen al veel minder het geval. Een aantal standaardmodellen zwaaien de plak met kleine aanpassingen in het design. Logisch ook: een echte herenschoen dient voornamelijk gemakkelijk te zitten en beweging toe te laten. En als het even kan? Dan het liefst zonder al te rap te verslijten en de voet op een degelijke en duurzame manier te ondersteunen. Een kwaliteitsvolle schoen is immers de basis van het lichaam en een gebrek aan kwaliteit hier kan heel wat problemen met de voeten veroorzaken.

De schoonheid van de schoen
Een herenschoen hoort naast kwaliteitsvol ook vooral stijlvol te zijn. Onder een formele outfit horen standaard een paar knappe schoenen te zitten. Dit nalaten geeft een onprofessionele indruk en zal in veel milieu’s ook worden afgestraft. En wat is het toppunt van stijl in de wereld? Echte Italiaanse schoenen van echt leer natuurlijk. Op zoek naar een paar waarmee je echt thuis kunt komen? Neem dan even een kijkje op Oger.nl voor een uitgebreid gamma aan herenschoenen.