Categoriearchief: Jassen

Bomberjacks anno 2018

Bomberjack door de jaren
Een bomberjack is origineel voor piloten ontwikkeld van de Amerikaanse luchtmacht en Amerikaanse marine. Ze zijn bijzonder goed opgevuld met vulling om de drager extra goed warm te houden, en dit was ook absoluut nodig voor piloten op grootte hoogte. De binnenkant van een bomberjack is vaak oranje, dit hadden ze origineel gedaan voor het geval de piloot in zee stortte, hij kon de jas dan binnenstebuiten keren zodat hij goed zichtbaar was in het water.

Midden jaren 90 werden bomberjacks pas echt populair toen hij omarmt werd door de gabbercultuur. Sindsdien is hij niet meer weg te denken als mode item.

Bomberjack anno 2018
Begin 2018 is de bomberjack weer helemaal teruggekomen. De jas werd gedragen door allerlei bekende mensen en vond zijn weg zelfs naar verschillende modeshows. Dit is mede omdat het echt een kledingstuk is dat niet uit de mode raakt. Een bomberjack is tijdsloos en is daarom keer na keer weer leuk.

Uiteraard is en blijft een bomberjack een stoere jas, of hij nou gedragen wordt door een klein meisje of een grote kerel.

Bomberjack kopen
Omdat het origineel toch een legerartikel is, zijn deze uiteraard bij een legerdump te vinden. Bij dumpstorehengelo.nl is een ruime keus beschikbaar. Je vindt hier de gewone bomberjacks maar ook de originele die in het leger werd gebruikt. De jassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Woolrich jas

De woolrich jas is verkrijgbaar bij PAUW in zowel dames als heren modellen alsook in zomer en winterjassen. Het is een kledingmerk dat jassen op de markt brengt die niet alleen goed zitten en een goede pasvorm hebben maar ook nog eens lekker warm zijn. De Woolrich jassen zijn bovendien erg modieus en tijdloos tegelijk, dat komt doordat de designers weten wat de potentiĆ«le klant van een jas verwacht. Een winterjas moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Nederlandse winters zijn voor deze jassen geen enkel probleem! Waren in het begin deze jassen populair onder mensen die veel buiten kwamen, nu zie je dat iedereen zo’n mooie comfortabele jas in zijn collectie wilt hebben. De jassen zijn verkrijgbaar in mooie warme kleuren en gemaakt van de beste materialen en worden bovendien duurzaam vervaardigt.

Woolrich expertise
De jassen kunnen inmiddels rekenen op de jarenlange expertise van dit bedrijf. Woolrich maakt al sinds 1880 outdoor kleding, maar als bedrijf bestaat het al langer. Het Amerikaanse bedrijf maakte al kleding voor de soldaten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De ruime ervaring in deze kleding voor extreme omstandigheden, het duurzame productieproces en de deskundige ontwerpers hebben het bedrijf groot gemaakt. De immens populaire jassen worden inmiddels wereldwijd verkocht.