Categoriearchief: Kiton

Italiaans kledingmerk Kiton

In het Napels van 1933 werd in een familie van textielhandelaren Ciro Paone geboren. Al 5 generaties lang handelde de familie in textiel. Mooie stoffen was hun passie. Ciro Paone werd in zijn jonge jaren ook gegrepen door stoffen en richtte op 30-jarige leeftijd het Kiton project op. In de 60-tiger jaren werd de bescheiden Ciro een groot man op het gebied van kleding maken.

De Kiton collectie

Oorspronkelijk bestond de Kiton collectie uit dassen en shirts. Tegenwoordig is het kledingmerk uitgegroeid tot een wereldwijd bekend Italiaans merk die prachtige maatpakken vervaardigd maar zich ook toelegt op denim, knitwear en footwear. Kenmerkend voor het Napolitaans kleermaken is de zorgvuldige, met de hand gemaakte kleding, die tot in detail is afgewerkt. In het ambachtelijke atelier van Paone werken zo’n veertig kleermakers elke dag aan kledingstukken werken die van hoogwaardige stoffen worden gemaakt. Wanneer er een maatpak moet worden gemaakt wordt hier zo’n 25 uur aan gewerkt. Maar dan heeft u ook een pak wat bij vrijwel elke gelegenheid kan worden gedragen en waar de rest van je leven plezier aan wordt beleefd. Alle kledingstukken zitten comfortabel en zijn van de echte Kiton snit.

Kiton kleding on-line aanschaffen

Zoekt u hoogwaardige, kwaliteits merkkleding dan is het on-line shoppen bij Pauw.com een uitkomst. Dassen, overhemden en op maat gesneden jasjes kunt u op een prettige manier bekijken door naar de webshop te gaan van PAUW.

. Op eenvoudige wijze te bestellen en gratis verzendkosten boven een bestelling van 500,00 euro. Retourneren kan altijd wanneer het bestelde kledingstuk niet bevalt. Ga voor meer inspiratie naar de website van Pauw.com.

Kiton: waar geschiedenis telt

Kiton is een merk dat in het wereldje van de luxueze kleding zeker de nodige weerklank kan vinden. Het motto van de onderneming is dan ook niet voor niets “het beste van het beste plus 1”. De producten van dit stijlvol, Italiaans merk zijn voornamelijk prachtige stukken mannenmode. De pakken van Kiton behoren tot de top in het wereldje en zijn enkele van de meest gevraagde en kwaliteitsvolle stukken kleding op de planeet.

Familiebedrijf

Kiton werd in 1956 te Napels opgericht door Ciro Paone en Antonio Carola. Een actie die in de sterren stond geschreven. Paone behoorde immers tot een familie van handelaren in de fijnste stoffen en spendeerde al zowat heel zijn leven tussen de grootste luxe die kleding te bieden had. De merknaam zelf verscheen ten tonele in 1968 toen ook de eerste pakken op de markt kwamen. Vandaag de dag zijn twee neven van oprichter Paone de bazen van de onderneming. Dit zegt je dan ook alles wat je hoort te weten over het bedrijf: traditie en familie.

Oog voor detail

Het geheim van een kwaliteitsvol pak is uiteraard het oog voor detail. Iets wat ze bij Kiton maar al te goed beseffen. Het is net om die reden dat de onderneming maar liefst 330 kleermakers te werk stelt. Elk pak kost 25 uur om te produceren en in die periode hebben minstens 45 kleermakers hun bijdrage geleverd. Een rigoureus productieproces met slechts één doel: het perfecte pak afleveren. Het resultaat van al dat hard labeur kan je nakijken op Pauw.com.