Loro Piana: eeuwen aan kwaliteit

Loro Piana is een merknaam waar je misschien al wel eens van gehoord hebt en als dat nog niet het geval is? Dan is het dringend tijd er wel mee bekend te worden. Dit kwaliteitsmerk uit de laars van Europa heeft een rijke geschiedenis en is gespecialiseerd in luxe producten gemaakt van kasjmier en wol.

Een korte geschiedenis

De Loro Piana familie zit al in de handel sinds het begin van de 19de eeuw toen ze begonnen te handelen in wol. Enkele generaties gingen voorbij tot in 1924 Pietro Loro Piana besliste de vergaarde kennis over wol om te zetten in een kledingmerk. Het assortiment werd uitgebreid met kasjmier en het bedrijf werd de go-to leverancier van wol en kasjmier van de hoogste kwaliteit voor haute couture. Iets waarvan je zeker mag zijn bij Loro Piana? Alles is van de hoogste kwaliteit. Zo komt het kasjmier van baby geiten uit China en Mongolië, het Merino-wol van Australië en ook de andere producten uit het assortiment zijn quasi onverslaanbaar.

Kwaliteit, ook in kleding

Loro Piana levert niet enkel wol, kasjmier en aanverwanten maar produceert zelf ook kleding. Het spreekt daarbij voor zich dat ook deze kleding dient te beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen op de markt. Meesterschap is in de laars van Europa geen loos woord: alles wordt dan ook nog steeds geproduceerd volgens aloude tradities. Dit echter wel in samenwerking met de nieuwste technologieën voor het perfecte product. Zelf een Loro Piana in huis halen? Neem dan een kijkje op PAUW.