Herenschoenen: het speelt een rol

Wie ooit zei dat de kleren de man maakten had het gerust nog een stuk nauwer qua definitie kunnen stellen. Een essentieel kledingstuk dat een outfit met het grootste gemak kan maken of kraken voor het kennersoog zijn de schoenen. Herenschoenen zijn een categorie bij uitstek waar de kwaliteit van het materiaal van extreem groot belang is en waar het dus ook loont daarop te letten.

Het belang van de schoen
Waar er bij damesschoenen miljarden modellen, of zo lijkt het toch, op de markt zijn is dit bij herenschoenen al veel minder het geval. Een aantal standaardmodellen zwaaien de plak met kleine aanpassingen in het design. Logisch ook: een echte herenschoen dient voornamelijk gemakkelijk te zitten en beweging toe te laten. En als het even kan? Dan het liefst zonder al te rap te verslijten en de voet op een degelijke en duurzame manier te ondersteunen. Een kwaliteitsvolle schoen is immers de basis van het lichaam en een gebrek aan kwaliteit hier kan heel wat problemen met de voeten veroorzaken.

De schoonheid van de schoen
Een herenschoen hoort naast kwaliteitsvol ook vooral stijlvol te zijn. Onder een formele outfit horen standaard een paar knappe schoenen te zitten. Dit nalaten geeft een onprofessionele indruk en zal in veel milieu’s ook worden afgestraft. En wat is het toppunt van stijl in de wereld? Echte Italiaanse schoenen van echt leer natuurlijk. Op zoek naar een paar waarmee je echt thuis kunt komen? Neem dan even een kijkje op Oger.nl voor een uitgebreid gamma aan herenschoenen.