Herenbroeken: stijlelement

Een persoon, en dan zeker een man, wordt in grote mate qua uitstraling gedefinieerd door de kleren die hij/zij aanheeft. Bij een man is een van de belangrijkste kledingstukken in een ensemble sowieso de broek. Een foute keuze van broek kan een prachtige vest en leuke schoenen te niet doen terwijl een goede keuze net voor een geheel kan zorgen dat groter is dan de som van de delen. Maar wat is dat dan, een goede broek?

Herenbroeken: een korte uitleg

Herenbroeken zijn in de regel voorbehouden voor kostuums en formele gelegenheden. De laatste jaren zien we echter meer en meer dat de herenbroeken en formele kleding ook meer en meer hun opwachting maken in casual settings. Een goede herenbroek kiezen draait allemaal rond 3 zaken: de kleur, de fit en het materiaal. Er zijn broeken verkrijgbaar met ontelbaar veel patronen of simpelweg klassieke kleuren met een sober design. Er zijn broeken te vinden van katoen, wol en je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Het spreek voor zich dat de fit altijd belangrijk is en eens deze zit is het opletten geblazen of jouw gekozen kleur wel goed past bij de rest van het ensemble.

De gouden regel

De gouden regel bij herenbroeken is ongetwijfeld: doe niet te gek. Hou de kleuren in lijn met de rest van de kleding en val niet voor gekke patronen en andere zaken. De stijliconen bij uitstek, de Italianen, geven het goede voorbeeld met herenbroeken van een sober maar stijlvol design. Voor enkele prachtige voorbeelden kan je terecht op Oger.nl