Een fietsbroek…meer dan alleen een kledingstuk

Waarom een fietsbroek dragen?
Fietsbroeken zijn special ontworpen om lange fietstochten te kunnen maken, zonder zadelpijn te krijgen. Het zadel van een wielrenfiets is heel hard. In een fietsbroek is een kussentje gemaakt, dit noemen we een zeem. Een goede fietsbroek is voorzien van bretels. Hierdoor zakt de broek niet van de onderrug naar beneden als je op de fiets zit. U heeft daardoor dus geen last van een blote rug.

Verschillende soorten fietsbroeken
Fietsbroeken zijn er in vele verschillende soorten. Er zijn korte broeken, kniebroeken, 3-kwartsbroeken en lange broeken. Voor ieder jaargetijde is er wel een broek te vinden. Ook zijn er verschillende soorten zemen in de broeken. Als u last van zadelpijn krijgt, kunt u eens een broek van een ander merk proberen. Daar zit een ander ontwerp zeem in, die misschien beter bevalt. Welke zeem de voorkeur krijgt, is een hele persoonlijke keus.

Wanneer zit een fietsbroek goed?
Een fietsbroek hoort strak te zitten bij de benen. U heeft daardoor geen last van wrijving van de stof tegen de benen. Dit voorkomt vervelende schuurplekken aan de benenkant van uw benen. Een goed passende fietsbroek voelt u nauwelijks zitten. De zeem moet goed op het zitvlak passen, waardoor u er tijdens het fietsen geen last van heeft.

Een fietsbroek wordt gedragen zonder onderbroek eronder. Hierdoor heeft u geen last van naden van uw ondergoed. Dit voorkomt zadelpijn of schrale plekken in de liezen.

Waar koopt u uw fietsbroek?
Uw fietsbroek kunt u, net als al uw andere fietskleding, eenvoudig bestellen bij Sport44.com. U vindt hier een ruime keus in fietsbroeken van diverse merken.

Bij besteding van 50 euro of meer betaald u geen verzendkosten. Mocht uw aankoop niet goed zijn, dan kunt u binnen 14 dagen uw aankoop omruilen.

Van de kwaliteitsbroeken die u bij Sport44.com koopt heeft u zeker jaren plezier!